søndag 18. oktober 2009

Bakt potet





Jeg er utrolig glad i bakt potet. Faktisk er forholdet mitt til bakt potet så sterkt at jeg har mistet nattbussen hjem fra byen, fordi jeg bare måtte ha en bakt potet før jeg dro hjem. Jeg har også satt meg i bilen en time bare for å få tak i verdens beste bakte potet, dessverre så var ikke potetboden åpen da jeg kom fram.

Men alle disse anstrengelsene var helt unødvendige, fordi den beste bakte poteten lager jeg faktisk hjemme. Med ingredienser de fleste har i kjøkkenskapene.
Bakt potet er comfort food på sitt beste. Det er lettvint, smaker fantastisk og det er billig.

Til bakt potet kan du bruke alle slags poteter og størrelser. Det vanligste er store poteter. Jeg pleier å velge disse, for de er det plass til mest fyll i. Men ikke kjøp de ferdig innpakkede bakepotetene, kjøp heller store poteter i løsvekt, de er bedre og billigere.

Dessuten trenger man ikke aluminiumsfolien potetene er pakket inn i. Bakepotetene blir bedre hvis de prikkes med en gaffel, puttes i en ildfast form, smøres med litt god olje og litt havsalt.

La potetene stå lenge i ovnen, jeg pleier å bake potetene på 180 grader, og de kan nesten aldri stå for lenge. Har du dårlig tid bør du koke potetene litt før du setter de i ovnen.

Den bakte poteten serveres med rømme, kryddersmør, mais, stekt sopp, løk og stekt spekeskinke og ost på toppen. Eller med vanlig skinke hvis man liker det bedre. Bakt potet kan også brukes som tilbehør til kjøtt og fiskeretter. Men da dropper man gjerne mesteparten av fyllet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar