Jeg er igrunn litt overrasket over hvor billig blåskjell er. Jeg har alltid forestilt meg at det er kjempe dyrt, men 49 kr kiloen syns jeg ikke er så ille. I går lagde jeg blåskjell for første gang. Etter å ha lest at blåskjell er så enkelt og raskt tenkte jeg at det burde jeg kunne klare.
Først skulle blåskjellene renskes i følge oppskriften. Jeg stod med en kniv og skrapte og skrubbet blåskjell i sikkert en time. Raskt gikk det altså ikke, men det var nok min egen feil, trolig er det helt unødvendig å gå så grundig til verks hvis man ikke skal bruke kraften som blåskjellene dampes i.
Men blåskjellene ble kjempe gode. Her er oppskriften jeg brukte.
Ingredienser
1 kg blåskjell
100 g kryddersmør (smør, hvitløk, sitronsaft, bladpersille)
spekeskinke
Skyll blåskjellene i kaldt rennende vann. Fjern evt. "skjegget" på blåskjellene.
Kast alle skjell som ikke lukker seg når du dunker litt på de.
Legg først kryddersmør, og så skjellene på et dobbelt stykke aluminiumsfolie. Pakk godt sammen slik at saften fra skjellene ikke renner ut stekes i stekeovnen. Stekes på 250 grader til skjellene har åpnet seg. Fjern skjellene som ikke har åpnet seg.
Ved servering, hell alt over i en stor bolle og dryss over sprøstekt spekeskinke.
Server med pommes frites og aioli.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar