I dag stod det sweet & sour saus fra uncle Bens på menyen. Jeg regner med at oppskrift på dette er unødvendig, fremgangsmåten står jo på glasset.
Men uncle Bens er jo absolutt ikke hjemmelaget, så jeg har tenkt litt på om det ikke går an å lage denne sausen selv, fra bunnen av. Bloggen heter jo tross alt hjemmelaga.Etter et kjapt google søk fant jeg ut at det selvfølgelig går an, og det er ikke vanskelig heller. Og etter en kikk på ingrediensene så fant jeg ut at jeg har det meste. Så da tenkte jeg å prøve det. Om ikke det blir bra, har jeg jo glasset med uncle Bens på lur..
Ingredienser:
- 500 gram svinekjøtt eller kyllingkjøtt
- 3 ss soyasaus
- 3 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 3 ss eddikk
- 2 dl hønsebuljong
- 3 ss blanding av maisenna og vann
- 4 ss olje
- hakket vårløk (jeg brukte vanlig løk)
- raspet ingefær ( jeg bruker ingefærpulver for jeg hadde ikke fersk ingefær)
- Litt hermetisk ananas og ananasjuice
- 1 paprika
- 2 gulrøtter i staver
1. Kutt kjøttet og grønnsakene opp i terninger. Ikke ta for store kjøttbiter.
2. Varm opp oljen og stek kjøttet, ikke ta for mye i av gangen.
3. Tilsett først gulrøttene, løk og paprika. Så tilsetter du soyasaus, sukker, salt, krydder, ananas + ananas juice, buljong og koker dette opp. Tilsett eddikk og blandingen av maisenna og vann.
Hvis fargen ikke blir helt riktig er det også mulig å tilsette litt tomatpuré eller ketchup, for fargens skyld. Paprikapulver fungerer kanskje også..
Konklusjon: Den hjemmelagde ble mye bedre enn kjøpeversjonen, og den er også billigere! Hurra!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar