Ingredienser
ca 1 kg lettsaltet svineknoke
500 g gule erter, tørkede
1 1/2 l vann
2 skiver sellerirot
3 gulrøtter
1 løk
1 stk laubærblad
Legg ertene i bløt over natten.
Dagen etter legger du svineknoken i kaldt vann til koking. Kok opp, ta opp svineknoken og skyll den. Hell ut vannet og fyll på nytt vann. Dette er for å slippe å skumme av så mye. Knoken kokes til kjøttet slipper beinet, dette kan ta litt tid beregn ca to timer.
Ertene som har vært bløtlagt natten over, skylles og has i suppen.
Kok videre ca. 15 min.
Vask og skrell grønnsaker, kutt i mindre biter og oppi gryta med de..
Kokes videre ca. 20 min.
Svineknoken tas opp. Rens den. Del kjøttet i mindre biter som legges tilbake i suppekjelen.
Smak suppen til med salt og pepper.
Dagen etter legger du svineknoken i kaldt vann til koking. Kok opp, ta opp svineknoken og skyll den. Hell ut vannet og fyll på nytt vann. Dette er for å slippe å skumme av så mye. Knoken kokes til kjøttet slipper beinet, dette kan ta litt tid beregn ca to timer.
Ertene som har vært bløtlagt natten over, skylles og has i suppen.
Kok videre ca. 15 min.
Vask og skrell grønnsaker, kutt i mindre biter og oppi gryta med de..
Kokes videre ca. 20 min.
Svineknoken tas opp. Rens den. Del kjøttet i mindre biter som legges tilbake i suppekjelen.
Smak suppen til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar