søndag 25. oktober 2009

Ertesuppe med svineknoke


 
Ingredienser
 
ca 1 kg lettsaltet svineknoke
500 g  gule erter, tørkede
1 1/2 l  vann
2 skiver  sellerirot
3 gulrøtter
1  løk
1 stk  laubærblad
 
Legg ertene i bløt over natten.
Dagen etter legger du svineknoken i kaldt vann til koking. Kok opp, ta opp svineknoken og skyll den. Hell ut vannet og fyll på nytt vann. Dette er for å slippe å skumme av så mye. Knoken kokes til kjøttet slipper beinet, dette kan ta litt tid beregn ca to timer.

Ertene som har vært bløtlagt natten over, skylles og has i suppen.
Kok videre ca. 15 min.

Vask og skrell grønnsaker, kutt i mindre biter og oppi gryta med de..
Kokes videre ca. 20 min.

Svineknoken tas opp. Rens den. Del kjøttet i mindre biter som legges tilbake i suppekjelen.
Smak suppen til med salt og pepper.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar