torsdag 22. oktober 2009

chilikylling med cashewnøtter

I en enkel gaterestaurant i Kuala-Lumpur, der oppvasken ble tatt i plastikkbøtter på gulvet og maten ble servert på lyseblå plastikktallerkener fikk jeg en av de beste middagene jeg har fått noen gang. Jeg fikk chilikylling med cashewnøtter.
Denne oppskriften er det nærmeste jeg kommer på mitt eget kjøkken:

1 ss olje
400 gram kyllingfilet, i skiver
2 ts mais
2 fedd hvitløk, knust
2 ss soyasaus
1 ss østerssaus, eller 1 ts sukker
1- 3 små thaichili
75 gram cashewnøtter
50 gram sjampinjong, i skiver
2 ts finhakket ingefær
3 vårløk, skåret i skiver
2 ts sesamolje

Varm olje i ei gryte eller en wok. Ha i kylling. Stek i 1- 2 minutter på høy varme. Ha i soyasaus, østerssaus, chili, cashewnøtter, sopp, ingefær, samt 1/2 til 1 desiliter vann. La koke i 4- 5 minutter til sausen begynner å tykne litt. Ha i vårløk og sesamolje. Serveres med ris.

2 kommentarer:

  1. Hmm! Høres godt ut! Skal teste det ut en gang :-)

    SvarSlett
  2. Så bra, gjør det, det er veldig godt og enkelt :) Takk for at du besøkte bloggen min forresten.

    SvarSlett