onsdag 14. oktober 2009

Koteletter

Koteletter er både billig og enkelt å lage. Men kjøttet kan være litt seigt så de trenger litt tid i ovenen eller gryta.

Beregn en kotelett per person. Til denne retten bruker jeg nakkekoteletter, det blir best.
Først bruner du en og en kotelett i stekepannen på begge sider. Bruk sterk varme. Ha en jerngryte klar, hvor du putter koteletten når den er ferdig brunet. Kok ut stekepannen med vann og hell dette i gryten. Gjør det samme med resten av kotelettene. Så passer du på at det er nok av kraften i gryta, slik at det dekker kotelettene. Gjør det ikke det tilsett mer vann og en buljong terning.

Tilsett gjerne en hakket løk i gryta. La løken, kotelettene og kraften, kose seg i gryta, under kokepunktet til de er blitt møre. Jeg pleier å la de stå en times tid.

Du kan også putte kotelettene i stekeovnen i en ildfast form, nå som vi likevel skal ha grønnsakene i ovnen. Bare brun kotelettene først og legg de oppå grønnsakene. La de stå på 180 grader en time eller to.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar